Предимствата за хората, които говорят английски

Чували ли сте, че ако знаете добре два езика, то мозъкът ви не само работи, но и изглежда различно? Друг невероятен факт е, че можем да променим структурата му, независимо от възрастта. В тази статия ще изброим няколко предимства на двуезичното съзнание, които ще ви мотивират да научите английски, а ние гарантираме, че положените от вас усилия ще носят постоянна възвръщаемост в дългосрочен план!

Сивото вещество

Хората, знаещи поне два езика гладко, имат по-висока плътност на сивото вещество, което съдържа повечето неврони и синапси (връзките между невроните). Те са онези неща, които формират мислите ни, докато работим, мечтаем, взимаме решения или се забавляваме.

Алцхаймер и деменция

Симптомите на Алцхаймер или деменция могат да бъдат забавени с до 5 години, точно поради гореспомената причина. Тези болести се получават от намаления брой връзки между невроните, които не могат да провеждат правилно сигнала между тях и нарушават достъпа до знанията, спомените и ориентацията във времето и пространството. Всички искаме да живеем дълго, но най-важно е да можем да се наслаждаваме на дълголетието си пълноценно. За да живеем добре на старини, трябва да мислим усилено на младини.

Помощ в ежедневието

Способността да превключваме между два езика подсилва мозъка и подпомага функциите му при решаване на проблеми от всякакво естество. Също така увеличава концентрацията при т. нар. „мултитаскинг“, при който ни се налага да правим няколко неща едновременно. Това се дължи на по-лесното филтриране на информацията – ефективно отсяваме кое е полезно и кое – ненужно.

Богат речник

Ученето на нови думи е страхотно упражнение за паметта, но също и за създаването на именно онези връзки, които правят мисълта ни по-бърза. Не забравяйте, че мислите ни винаги са облечени в език и е логично, че колкото повече думи знаем, за толкова повече неща можем да мислим, говорим и пишем. Затова е важно да развиваме езиците, които говорим, на всички равнища, които те съдържат – четене, писане, слушане и говорене.

За онези от вас, които се чувстват уверени в английския, споделяме видео, което илюстрира всичко, споменато дотук и би било чудесно Listening и Reading упражнение (можете да си пуснете английски субтитри).

За всички останали, които тепърва се впускат в приключенията на двуезичието – заповядайте при нас, за да получите професионална помощ и да научите максимално много за минимално време. Необходимо е само желание и воля. Очакваме Ви, независимо от възрастта и нивото Ви!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *