Всичко за матурите по БЕЛ в 7-ми клас

Националното външно оценяване след VII клас е предизвикателство както за учениците, така и за родителите, които се стремят да изберат най-качественото обучение за своите деца. Материалът е много, както и тестовете, които съдържат различни типове упражнения – четене с разбиране, редакция на текстове, преразказ, литературни въпроси, аргументативни текстове и какво ли още не… От децата се очаква да направят огромен скок, чрез който да докажат, че могат да формулират собственото си мнение по даден въпрос, както и да демонстрират възможностите си да правят писмен анализ и да тълкуват думите на автора, изразните средства и внушенията в произведението. Същевременно винаги се получава така, че останалите учители не отстъпват от важността на своите предмети и държат учениците да не изостават, независимо от това, че скоро ще имат изпити.

Седми клас е ключов за съграждането на езикова грамотност, която остава за цял живот. Затова е важно да подбираме правилно източниците на информация, по които учи детето, защото промени във формата на матурата има всяка година. Това се отразява и на помагалата – трябва да бъдете внимателни при избора си и да купувате само онова, съобразено с последните наредби на МОН. Най-честите проблеми, с които се сблъскват с децата, са задачите с отворен отговор, които предполагат създаване на собствен текст. Ако детето ви се затруднява, добре е да има специалист, които да му помогне с подходящи изразни средства и съвети, относно структурирането на отговора. Добре е такъв тип задачи да бъдат проверявани от филолог, които познава добре очакванията на проверяващите, и има ясна представа как се случва оценяването на този тип въпроси.

Резултат с изображение за books animation

В нашия център вярваме, че с подходящия набор от материали в комбинация с добър учител и постоянство на ученика се получава перфектната формула за отлични резултати. Курсовете са изцяло съобразени с формата на матурата, а целогодишното съботно-неделно обучение в малки групи до 5 ученици гарантира ефективна работна среда. В центъра се провеждат поредица от пробни матури, които целят да запознаят учениците практически с атмосферата, в която ще попаднат на изпита. Така стресовият фактор по време на истинското НВО ще бъде минимизиран, тъй като това няма да е нещо изцяло непознато за Вашето дете.

Матурата в 7-ми клас е първата стъпка на детето към неговото ново училище и бъдеще!  Ние ще се погрижим за мотивацията му да се образова и развива във всеки един аспект! За повече информация:

Курс за 7-ми клас

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *